AGROCENTRAL – POVESTEA NOASTRĂ

Povestea companiei Agrocentral, începe de la convingerea sinceră că mediul înconjurător poate fi protejat, chiar și atunci când produci ambalaje și produse de împachetat.

Ideea unei companii producătoare de lădițe ecologice din carton ondulat, pentru fructe și legume a început să prindă contur, după vizitarea expoziției mondiale de ambalaje ”Pack the World 2000: Emballage 2000 care a avut loc la Paris. Aici, au fost văzute liniile automate de lipit lădițe la cald, produse de Meca-Systeme.

În 2005, parcursul proiectului a început să fie din ce în ce mai clar, ca urmare a discuției avute cu regretatul domn Tim Curtis, proprietarul companiei T&B, din localitatea Wrangle/Boston, comitatul Linconshire (UK), care producea ambalaje pentru legume și fructe pe baza tehnologiei Meca-Systeme. Din păcate, în acea perioadă marii producători de legume și fructe din România erau aproape ca și inexistenți, iar marile lanțuri de magazine alimentare, precum Carrefour, Kaufland, Lidl sau Mega Image, nu descoperiseră încă piața din România. Așadar, începutul a fost unul destul de anevoios.

Primul producător de lădițe din carton ondulat

Compania Agrocentral s-a înființat în anul 2011, în localitatea Ilia, din județul Hunedoara, ca urmare a dezvoltării noilor sere și ferme de legume și fructe de pe Valea Mureșului. Tot în această perioadă au luat naștere și primele asociații, astfel crescând cererea de ambalaje pentru produsele agricole. Agrocentral a intuit, încă de la început nevoia producătorilor agricoli, de a-și transporta produsele în siguranță. În România, la vremea respectivă, nu exista nicio firmă specializată, care să producă doar lădițe din carton ondulat. Marile combinate de carton, specializate în producția de materie primă, furnizau doar ambalaje cu autoformare, a căror calitate era una scăzută.

La scurt timp după înființare, Agrocentral a reușit să acceseze fonduri structurale pentru dezvoltarea microîntreprinderilor din mediul rural, făcând posibilă achiziționarea unei mașini automate performante de tip BOIX pentru formatarea, plierea și lipirea la cald a lădițelor ecologice de fructe și legume.

Agrocentral își ghidează întreaga activitate pe
baza unor valori fundamentale

Promptitudine

Știm că legumele și fructele clienților noștri trebuie să ajungă în condiție perfectă la destinație. Compania noastră produce și livrează într-un timp foarte scurt, un număr substanțial de cutii din carton ondulat.

Seriozitate

Compania noastră își apreciază toți clienții și unicitatea lor. Fiecare comandă este tratată cu seriozitate maximă, cele mai mici detalii fiind atent studiate. Garantăm calitate pentru toate gamele noastre de produse.

Inovație

Suntem o companie care își valorifică resursele, pentru a identifica noi metode și mijloace de producție. Întotdeauna am promovat tehnologia inovatoare, pentru a oferi produse de top și soluții pentru depozitarea legumelor și a fructelor.