Procesul de fabricație

Lădițele pentru legume și fructe sunt fabricate cu ajutorul unei mașini de înaltă tehnologie BOIX Q1500, care prezintă un sistem Nordson de lipire la cald al granulelor. Mașina permite formatarea, plierea și lipirea automată a plăcilor stanțate de carton ondulat. Datorită acestui proces, lădițele produse de noi, au o calitate superioară și permit transportarea în siguranță a produselor perisabile.

Ce este mașina BOIX Q1500?

Mașinile BOIX Q1500 sunt produse în fabrica Boix Máquinaría din San Isidro (Alicante), Spania, de către Boix Europe, o companie rezultată ca urmare a fuziunii dintre firma spaniolă Boix Máquinaría și cea olandeză, numită Gremio Vitalis B.V.

BOIX Q1500 poate fi adaptată ușor și rapid la diferite forme și mărimi de carton ondulat. Mașina are șase viteze, având capacitatea de a produce între 1.000 și 1.500 de cutii pe oră.


Ce sunt granulele de lipire la cald?

Este un adeziv temofuzibil sub forma de granule si este destinat lipirii cutiilor de carton prin intermediul masinilor automate sau semi-automate.  Guerola (producător spaniol) este producatorul nostru de granule pe baza rășini de hidrocarbon și polimeri. Adezivul este aplicat prin sistemul de lipire Nordson ce elimină contaminarea cu aer și îmbunătățește calitatea de lipire cu sistem închis.


Procesul de fabricație al lădițelor Agrocentral

Procesul de fabricație al lădițelor Agrocentral începe prin alegerea tipului de carton ondulat și al adezivului. Aceste elemente sunt selectate în funcție de destinația lădițelor și de modul în care vor fi depozitate produsele ambalate.

Următorul pas, îl reprezintă poziționarea plăcilor stivuite de carton ondulat, de la RONDO, în ”feederul” automat al mașinii Q1500. Ventuzele de cauciuc ale aparatului industrial preiau plăcile de carton bucată cu bucată, iar lanțul transportor permite deplasarea acestora prin zona de injectare a adezivului. Odată încheiată această operațiune, are loc plierea pe matrița de formatare.

Adezivul prezintă marele avantaj al uscării rapide, iar lădița gata fabricată cade pe banda transportatoare, aflată într-o mișcare continuă. Cu ajutorul acesteia, produsul finit ajunge rapid și ușor la stivuitor, unde are loc dispunerea în coloane, de câte ”n” lădițe.

Fiecare pas al procesului de fabricație este comandat și controlat prin intermediul unui complex calculator de proces, care funcționează în baza tehnologiei ”touch screen”.

Reciclare

Protejarea mediul înconjurător reprezintă una din prioritățile companiei noastre. Din acest motiv, procesul de fabricare al lădițelor este unul prietenos cu mediul, iar produsele noastre sunt realizate din material reciclabil 100%

Personalizare

Oferim opțiunea de personalizarea a lădițelor, atât cu logo-ul companiei, cât și cu o serie de alte elemente grafice care să aduca notorietate în rândul cumpărătorilor

Tehnologie

Procesul de fabricație se realizează cu ajutorul unei mașini automate de tip BOIX Q1500, cu sistem de lipire la cald. Lădițele sunt fabricate din carton RONDO, testat în laboratoarele acestora